רוצים להזמין מוצרים או סחורה מסין, ומעוניינים להבין כמה מיסים ומכס תצטרכו לשלם? המאמר הבא הוא בדיוק בשבילכם.
תרבות הקניות והרכישות שלנו השתנתה מאוד בשנים האחרונות. אם בעבר אנשים היו קונים כל מה שהם צריכים מחנויות פיזיות, ובעיקר מחנויות בקרבת הבית או העבודה – כיום זה כבר ממש לא המצב. עם התפתחות הטכנולוגיה והאינטרנט, נוצר מצב בו כל בעל עסק יכול להציע את מוצריו או שירותיו דרך האינטרנט. וכך, בעקבות ההיצע הגדול של מוצרים למכירה אונליין, ובזכות הנוחות הרבה שמציעות לנו החנויות המקוונות, רבים מאיתנו עברו לרכוש אונליין. והיום, כולנו יכולים להנות לא רק מרכישות בחנויות מקוונות של חברות ומותגים ישראליים, אלא גם מיבוא מוצרים מסין, ומיבוא אישי או מסחרי של מוצרים מחו"ל.
יבוא מסין או ממדינות אחרות מאפשר לנו לרכוש את אותה הסחורה הנמכרת בחנויות בישראל, רק במחירים זולים ומשתלמים משמעותית. מה שמאפשר לנו לחסוך הרבה כסף, אם נבחר לקנות את המוצרים שאנחנו צריכים – כמו בגדים, כלים או אקססוריז לבית, כלי מטבח, גאדג'טים ומוצרים טכנולוגיים וכו' – מחנויות מסין ולא מישראל. ובטח אם נבחר לקנות מלתחה חדשה או תכולת דירה מסין ולא מהארץ. הפער במחירי המוצרים ועלות הסחורות בארץ לעומת במדינות כמו סין הוא משמעותי. כך שרבים מהמגלים את הבדלי המחירים, בהחלט מבינים שעדיף להם לרכוש כל מה שהם יכולים באמצעות יבוא מוצרים מסין – אם הם רוצים להנות מאותה הסחורה האיכותית שהיו קונים בארץ או בכל מקום אחר, וגם מחסכון משמעותי בהוצאות.
הדבר החשוב היחיד שצריך לזכור בהקשר זה, הוא שמוצרים בייבוא אישי מסין, או מוצרים בייבוא מסחרי מחו"ל, עשויים להיות חייבים במיסים. המיסים שייתכן ותצטרכו לשלם על רכישות מחו"ל הם מע"מ, מס קנייה, ומכס – בהתאם לקטגוריית המוצרים המיובאים. כך שגם אם מחיר המוצרים שאתם מעוניינים בהם הוא מאוד זול ביבוא מסין או מחו"ל, וגם אם המשלוח חינם או שעלותו לא יקרה – עליכם לזכור שייתכן שתצטרכו לשלם מס, מס קניה ומכס על הרכישה.
כמה מיסים תשלמו? תלוי בסכום ההזמנה ובסוג המוצרים
רכישות בסכומים של עד 75 דולר
אם ביצעתם רכישה שעלותה היא עד 75 דולר – לא תצטרכו לשלם מיסים בכלל. שימו לב שחישוב סכום הרכישה למטרות מס לא כולל משלוח וביטוח – כל עוד הם מחושבים בנפרד. כאשר במידה ואין אפשרות להפריד בין עלות המוצרים לבין עלות המשלוח או הביטוח, אזי חישוב ערך ההזמנה יחושב לפי הסכום הכולל.
שימו לב: אם רכשתם מוצרים מחו"ל בשווי 70 דולר, וחלים על הזמנתכם דמי משלוח של 40 דולר, אמנם סך הזמנתכם הוא 110 דולר, אך מכיוון שניתן להפריד בין ערך המוצרים, ושווי המוצרים הוא פחות מ-75 דולר, אז לא תצטרכו לשלם מיסים על הזמנתכם, ורכישתכם תהיה פטורה מכל מס.
רכישות בין 75 ל500 דולר
במידה וסכום ההזמנה הוא בין 75 ל-500 דולר, אז תצטרכו לשלם על הרכישה גם 17% מס, וגם מס קנייה – אם חל מס קנייה על קטגוריית המוצרים שהזמנתם. כלומר, הזמנות שערכן הוא החל מ-75 דולר ועד 500 דולר – הן פטורות ממכס (למעט מוצרי טבק ומשקאות אלכוהוליים), אך הן חייבות במס של 17%, ואולי גם במס קניה (בהתאם לסוג המוצרים).
רכישות בסכומים גבוהים מ-500 דולר
ברכישות בהן סכום ההזמנה הוא גבוה מ-500 דולר, תצטרכו לשלם גם 17% מס, גם מס קנייה (אם חל), וגם מכס (אם חל).
מה תקרת המכס על יבוא אישי מחו"ל?
רוצים לדעת כמה מכס תצטרכו לשלם? אם כך, חשוב שתדעו שיש מוצרים שלא חל עליהם מס קנייה או מכס כלל, כך שתשלמו עליהם רק מס של 17%, גם אם הזמנתם בסכום גבוה מ-500 דולר.
לעומת זאת, על המוצרים שכן חייבים במכס, תוכלו לשלם בין כמה אחוזי מכס בודדים, לבין אחוזים גבוהים יותר כמו 25%. במקרה של מוצרים מסוימים, כמו חלקי רכב, שיעורי המס הכללי (מס, מס קניה ומכס) עשויים להגיע גם ל50% או יותר.
בנוסף, כדאי לדעת שיש מוצרים שלא משלמים עליהם רק מכס לפי שיטת האחוזים, אלא גם לפי שיטת תשלום קבוע. לדוגמא, על מצברים לרכב ייתכן שתשלמו גם כ-31% מיסים ומכס, וגם כ-94 ש"ח נוספים, על כל מצבר מיובא.